1995 óta a pénzpiacon

Finanszírozás

Finanszírozás

A finanszírozás a befektetések megvalósításához szükséges pénzeszközök előteremtését és racionális felhasználását jelenti.

Vállalkozás indításához elengedhetetlen egy induló tőke. Optimális esetben ez rendelkezésre áll, ha azonban mégse, akkor kedvező hitelre lesz szükségünk. A kérdés az, hogy hol, azaz konkrétan melyik pénzintézetnél találjuk a legjobb megoldást?

Meglévő vállalkozás bővítéséhez sokszor újabb forrásokra van szükségünk. Ennek előteremtése létfontosságú a megfelelő növekedéshez. Ebben az esetben szintén hitel felvételére van szükség, hiszen legtöbbször nem rendelkezünk egy összegben a szükséges összeggel.

A szükséges finanszírozás elősegítése érdekében különböző típusú hitelek közvetítésével állunk meglévő és leendő ügyfeleink rendelkezésére. Mikro- és kisvállalkozások számára kialakított hiteleink révén mind forintban, mind devizában teljes körű finanszírozást kínálunk ügyfeleink számára. Kínálatunk hozzásegíti vállalkozását ahhoz, hogy igényeinek, feltételeinek leginkább
megfelelő típusú, a lehetséges támogatásokat is kiaknázó hitelhez jusson.

Rövid lejáratú hitelek:

Amennyiben vállalkozása rendszeresen jelentkező likviditási gondokkal küzd, váratlan kiadásai jelentkeztek vagy forrásigénye átmenetileg megnőtt, akkor rövid lejáratú hiteleinket ajánljuk. Ezek futamideje 1-3 év közé tehető. A legfontosabb előnyei:

  • egyszerű és rugalmas
  • folyamatosan rendelkezésre áll, bármikor felhasználható
  • kitűnő eszköz az előre nem látható finanszírozási igények áthidalására
  • bármire el lehet költeni
  • nem feltétlenül kell hozzá fedezet

Hosszú lejáratú hitelek:

Vállalkozása ingatlan vagy pénzeszköz fedezete vagy magánszemély készfizető kezessége mellett hosszabb lejáratú, nagyobb összegű hitelt igényelhet. Ön a felvett összeget szabadon, bármire felhasználhatja. További fő előnye, hogy minél hosszabb futamidőre igényeljük a hitelt, annál alacsonyabb összegű havi törlesztő részlettel számolhatunk. Nem minden esetben célszerű azonban a leghosszabb futamidőt választani, hiszen sokszor nincs jelentős különbség a törlesztő részletben 25 évnél hosszabb futamidőre igényelt hitelkonstrukciók esetén.

Vállalkozói Lombardhitelek:

A lombardhitel egy zálogjogon alapuló hitelfajta. Ez azt jelenti, hogy valami biztosíték ellenében, jellemzően meglévő bankbetét, vagy értékpapír állomány fedezete mellett nyújt kölcsönt a bank. Ritkábban, de elfogadhatnak árufedezetet, vagy bármi egyéb piacképes kézizálogot. Rövidebben megfogalmazva állampapír befektetés, értékpapír vagy fizetési számla követelés fedezete mellett nyújtott hitel. Fő jellemzője egyszerűsített hitelkérelem, minimum 1 millió forint hitelösszeg, az óvadékba kerülő értékpapír lejáratához igazodó futamidő.

További részletekért lépjen velünk kapcsolatba!