1995 óta a pénzpiacon

Ingatlan portfólió

Ingatlan portfólió

Amennyiben családja otthonteremtését már megoldotta, abban az esetben a lakástakarék, mint befektetési forma jöhet szóba.

Mi a lakástakarék?

Államilag támogatott, lakáscélú megtakarítás, melyhez a megtakarítási időszak végén kedvező lakáscélú kölcsön igényelhető.

A rendszeres betételhelyezés mellett elérhető maximális, lakáscélra fordítható összeg az ún. „szerződéses összeg”. Ez a teljes megtakarítás és a lakáskölcsön együttes összege. A teljes megtakarítás a saját betétbefizetések, az erre járó állami támogatás és az ezekre kapott kamatok összege.

Hogyan működik a lakástakarék, mint megtakarítás?

A lakástakarék-szerződés egy megtakarítási időszakból, egy kiutalási időszakból, és hitelfelvétel esetén a törlesztési időszakból áll.

A megtakarítási időszakban (minimum 4, maximum 10 év) minden hónapban be kell fizetni a szerződésben vállalt havi betét összegét (illetve az adott pénzintézet díjtáblázatában meghatározott díjakat, pl. számlavezetési díj). A lakástakarék-számlán jóváírásra kerül a kamat és az állami támogatás. A betétbefizetésekből, az állami támogatásból és a kamatból keletkezett összeg a teljes megtakarítás. Ez a betételhelyezési időszak a kiutalási időszakig tart.

A kiutalási időszakban dönthet a teljes megtakarítás felhasználásáról, opcionális lakáskölcsön igényelésről, vagy a megtakarítás folytatásáról.

A törlesztési időszakban kell visszafizetni a felvett lakáskölcsön összegét.

A lakástakarék legfőbb előnye, hogy bevételt termelhet vele. A lakástakarékból megvásárolt ingatlan ugyanis önfinanszírozóvá válik.  Bérbeadás esetén kitermeli a felvett hitel törlesztőrészleteit, majd megbízható, folyamatos jövedelmet biztosít Önnek.

További előnyök:

  • 30% állami támogatás
  • Kedvezményes lakáskölcsön
  • Értéktartó beruházás
  • Megbízható jövedelem

Mi a teendő abban az esetben, ha több ingatlant szeretne vásárolni? Ennek semmi akadálya, a lejárt megtakarítási időszakot követően ugyanis újabb lakástakarék számlát indíthat a következő ingatlan megvásárlásához.

A sokszínű felhasználhatóság és a választható havi befizetési összeg miatt mindenki megtalálhatja benne a saját céljainak, élethelyzetének megfelelő termékmódozatot.

Mindenkinek ajánljuk ezt a megtakarítási formát, aki szeretne

  • új lakást vásárolni, vagy a jelenlegit lecserélni,
  • otthonát felújítani, korszerűsíteni, bővíteni,
  • meglevő lakáscélú kölcsönét kiváltani,
  • gyermekei, közeli hozzátartozói jövőbeli lakáscéljairól gondoskodni,
  • élni egy rugalmas megtakarítási lehetőséggel, amely fedezetet nyújthat előre nem tervezett, váratlan lakáscélú kiadásokra is.