1995 óta a pénzpiacon

Vállalkozás indítási tanácsadás

Vállalkozás indítási tanácsadás

A vállalkozás indítási tanácsadás egy komplex, kellően összetett szolgáltatás.

Vállalkozás indítása esetén sok mindent kell mérlegelni, mielőtt belevágunk. Nem elég azt tudni, hogy MIT szeretnénk csinálni, azzal is tisztában kell lennünk, HOGYAN fogjuk megvalósítani. Vállalkozásunk megalapítása előtt tudnunk kell, hogy várható bevételeinket reálisan becsülve, azokból a költségeket levonva megéri-e majd azzal foglalkoznunk, amit tervezünk. Ehhez meg kell találni a vállalkozás megfelelő jogi formáját, és ki kell választani a számunkra vélhetően legkedvezőbb adózási módot. Fel kell mérnünk a várható kockázatokat, azokat is, amelyek tőlünk függetlenül változhatnak számunkra kedvezőtlen irányba. Lássuk, hogyan történik egy vállalkozás indítása, mi mindennel jár, és mi mindent kell előtte átgondolni.

Bármilyen vállalkozás indításához a szükséges szaktudás mellett rendelkezésünkre kell, hogy álljon a vállalkozás beindításához szükséges pénz, amiből meg tudjuk venni a tevékenységünkhöz szükséges eszközöket, bizonyos tevékenységek csak megfelelő szakhatósági engedélyek birtokában végezhetőek. Ezek szükségességéről még a cégalapítás, a vállalkozás elindítása előtt tájékozódjunk a területileg illetékes önkormányzatnál. Van olyan főtevékenység, amit csak a szükséges végzettség, képesítés birtokában végezhetünk. Ha mi magunk ilyennel nem rendelkezünk, fel kell vennünk olyan alkalmazottat, akinek megvan az elvárt képesítése. A képesítéshez kötött tevékenységek, munkakörök listája itt található. Ezen kívül meg kell teremtsük vállalkozásunk jogi alapját is: ehhez vagy egyéni vállalkozást indítunk, vagy céget alapítunk.

Mindenképp azt javasoljuk, hogy könyvelőt, és egy tanácsadót is mindenképpen még a cégalapítás, a tényleges vállalkozási tevékenység megkezdése előtt keressen fel. Tapasztalatból mondjuk, sokkal nehezebb egy már működő vállalkozás esetén a meglévő hibákat korrigálni, ehelyett jobb, eredményesebb átgondoltan, egyből a megfelelő módon vállalkozni.

Miért célszerű vállalkozás indítási tanácsadás igénybevétele vállalkozás indítása előtt?

  • Egy jó tanácsadó velünk együtt gondolkozva segít a szükséges üzleti tervezést elvégezni, ezáltal időt, energiát és pénzt takarítunk meg
  • Segít az előrelátásban, segít abban, hogy felkészültebben tudjunk a felmerülő problémákra reagálni.
  • Segít abban, hogy egy vállalkozás már indulásától kezdve optimálisan, jól megszervezetten működjön. Így a vállalkozás vezetőjének több ideje jut arra, ami a legfontosabb: üzletszerzésre, ezáltal arra, hogy cégének bevételt szerezzen.